Expositie Het Beddenpaleis in station Hengelo
Reacties: 0
De expositieruimte is op de eerste etage van het Hengelose stationsgebouw aan het Stationsplein. Deze ruimte wordt gebruikt voor wisselende, boeiende exposities met specifieke thema's. Van 10 september tot en met 22 oktober is nu de expositie "Het Beddenpaleis".  De expositie omvat werken van onder meer Peter Hoogers, Frans Zekhuis en Vera Ziegler. Alles draait hierbij om zeer creatieve interpretaties van bedden en beddengoed. In totaal werden 23 werken geselecteerd van Hengelose en Duitse kunstenaars, gekozen uit ca. 50 inzendingen. De toegang is gratis. Geopend op elke donderdag tot en met zondag, van 13.00 tot 17.00 uur.. Hieronder een impressie van het cabinet van Frans Zekhuis. Lees verder!
ArtGuide Hengelo project in Tubantia
Reacties: 0
Een mooi artikel over het project van Frans Zekhuis en Wim Olijslager over het ArtGuide Hengelo project in Hengelo. Dit project is tentoongesteld tijdens de tentoonstelling Wederopbouw 2.0 in de tentoonstellingsruimte Startion Hengelo . In het kader van dit project besteed Tubantia hierover de komende 6 weken , elke week aandacht aan een van de Hengelo buiten kunstwerken. Lees verder!
StarTion Expositieruimte
Reacties: 0
Startion Expositieruimte  voor Hengelose beeldende kunstenaars en fotografen Lees verder!
Ogenblik – Blikveld Fototentoonstelling StaRTion
Reacties: 0
"Pin-up's, maar dan anders bij" StaRTion Hengelo Ogenblik - Blikveld Fototentoonstelling StaRTion Werk van 26 Hengelose beeldend kunstenaars / fotografen. Zelf toon ik mijn 6 werken van "Pin-up's, maar dan anders" 17 juli t/m 18 september 2016. Opening donderdag t/m zondag 14-18 uur. Toegang is gratis. StaRTion - 1e verdieping NS-station Hengelo . Feestelijke Opening door Martijn van Hese (PVC), Zwolle. Lees verder!
Expositie Pin up’s, maar dan anders
Reacties: 0
Pin up’s, maar dan anders… te zien bij Foto21Bredevoort Binnenkort twee fotoexposities met deze serie Pin-up….maar dan anders… gemaakt door Wim Olijslager / MediaXpert De serie is te zien in Foto21Bredevoort. Het fenomeen Pin-up modellen is bekend vanaf 1940. Posters, kalenders, ansichtkaarten, tijdschriften, ze waren in die tijd overal te vinden. Volslanke dames, veelal verleidelijk afgebeeld in zoet kleurige sexy outfit. Ook andere Pin-up series kwamen in opmars, de komische varianten met een sexy look en bloot “on the edge”. Deze foto is een onderdeel van een serie van 6 foto’s. Een Pin-up model, maar dan anders, met een knipoog naar de oude vervlogen periode en nu met toevoeging van een grap en een grol. I’m the Queen by Wim Olijslager /MediaXpert Overige aanwezige titels (naast I’m the queen): Who’s afraid of rats Oep’s, I did it again A painting on Elm Street – episode 8 My skirt stucks Ducktails   FOTO21Bredevoort organiseert tentoonstellingen en andere activiteiten gericht op fotografie. Elk jaar worden vier tentoonstellingen georganiseerd die bestaan uit verschillende deeltentoonstellingen. In het tentoonstellings – programma wordt aan allerlei vormen van fotografie aandacht besteed. Afwisselend exposeren pers-, documentaire-, journalistieke- en autonome fotografen hun werk. Regelmatig worden fotogroepen benaderd om aan […] Lees verder!
StaRtion Hengelo Art Gallery Wederopbouw 2.0
Reacties: 0
Wederopbouw 2.0 is de eerste binnententoonstelling van StARTion, met werk van 36 Hengelose beeldend kunstenaars. StARTion bevindt zich op de 1ste verdieping van het NS-station in Hengelo. Binnen: Een casco uit de vijftiger jaren als tentoonstellingsruimte voor professionele beeldende kunst, met documentatieruimte, kunstwinkel en lounge, centraal gelegen tussen Rabotheater en Metropool. Buiten: De vijftien dubbele ramen tegenover Perron 2a voor installaties van foto’s en/of tekeningen. De ingang van de expositieruimte is aan de rechterkant aan de stadszijde van het NS-station, tegenover de fietsenstalling.De expositie is geopend op do. t/m zo. tussen 14.00 en 18.00 uur. De toegang is gratis. Nadere informatie op www.startion.nl. Lees verder!
Willem van Dijke Buried Dreams
Reacties: 0
Willem van Dijke tot 19 december 2015 expositie in Fotogalerie Objektief Enschede. Urbex fotografie artikel in het weekblad De roskam. Lees verder!
Foto- en filmstudio huren ?
Reacties: 0
Foto- en filmstudio huren in Hengelo Overijssel ? Lees verder!
Opening Fotomanifestatie Galerie Objektief
Reacties: 0
Zondag was het zover. Na langdurige voorbereidingen hebben we onze Fotomanifestatie Enschede 2015 geopend. Met wij bedoel ik dan Fotogalerie Objektief in Enschede. Op diverse plaatsten in Enschede zijn exposities te zien van bekende Nederlandse en Internationaal bekende fotografen zoals Wim de Vos, Diana Blok, Koos Breukel, Alex Timmermans en Martijn van de Griendt. A.s. zondag 8 november besteed TV Oost hier uitgebreid aandacht. Hierbij een voorproefje van de opening afgelopen zondag. Lees verder!
Military Boekelo 2015
Reacties: 0
Zestigduizend mensen zagen bijna tachtig eventingruiters over de schitterende cross van Sue Bensson in het Twentse Boekelo denderen. Na een intensieve verkenningstocht is de kogel door de kerk. De Ride komt in 2016 naar Twente! Vandaag werd dit heugelijke nieuws bekend gemaakt tijdens de Military Boekelo in Enschede. Lees verder!
Fotomanifestatie Enschede 2015
Reacties: 0
Fotomanifestatie Enschede 2015 - Galerie Objectief Lees verder!
Workshop Portretfotografie Fotobond
Reacties: 0
28 November 2015 is er plaats voor 4 deelnemers voor een workshop portretfotografie. Bij overboeking wordt de workshop herhaald op 12 December 2015. Lees verder!
Natuurfotografie of …?
Reacties: 0
Natuurfotografie, mijn passie. Zo is mijn fotografie carrière ontstaan. Natuurbeleving, observeren en registreren. In de latere jaren werd registreren vervangen door meer artistieke creaties van mijn natuurbeleving. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Nu struin ik ook nog steeds erg veel door de natuur maar veelal voor de recreatie en het genieten van al het moois onze natuur te bieden heeft. Onlangs mailde mij een een vriend uit het verre verleden, toen ik nog veel op pad ging om de natuur te beleven en vast te leggen. We hebben destijds heel wat afgelopen door natuurgebieden in Nederland. Hij vroeg mij of ik een keer zin had om in een natuurobservatiehut te fotograferen. Ach, waarom ook niet. Kunnen we heerlijk bijkletsen en ondertussen al het moois wat voor de hut voorbij komt bekijken. Oh ja, en natuurlijk vastleggen, maar dat was voor mij eigenlijk bijzaak. Ik heb er een beetje moeite mee om deze vorm van fotografie natuurfotografie te noemen. Is fotograferen in een dierentuin dan ook natuurfotografie? Wanneer we kijken naar de letterlijke betekenis van het woord dan is het fotograferen van natuur. Dan komt toch inderdaad het fotograferen vanuit een fotohut dichter bij de definitie dan dierentuinfotografie. […] Lees verder!
Sluit
loading...